Nintendo „излиза от екрана“

Японската компания пуска интерактивни комплекти от типа „направи си сам“

Nintendo „излиза от екрана“
576 ~ 2 мин. четене

Легендарният японски производител на конзолите Nintendo „излиза от екрана“ и ще се опита да обедини виртуалните игри с реалния свят. Компанията пуска на пазара Nintendo Labo – интерактивни комплекти от типа „направи си сам“, които работят с гейм конзолата Nintendo Switch

С тях могат да бъдат построени играчки от твърд картон, наречени Toy-Con-и, след което да им бъде вдъхнат живот с помощта на Nintendo Switch и включения в Labo комплектите софтуер.

Nintendo Labo направи своята премиера за България на 27 април с първите два комплекта от серията – Variety Kit и Robot Kit. Те могат да бъдат купени от верига за компютърни и видеоигри у нас Pulsar.

С всеки Nintendo Labo комплект могат да бъдат сглобени различни Toy-Con играчки – от пиано, през рибарска въдица, до мотоциклет и гигантски робот, като всяка играчка може да бъде комбинирана с конзолата Nintendo Switch и Joy-Con контролерите по различни начини. По време на сглобяването децата ще разберат как точно работят технологиите, задвижващи Toy Con играчките.

Така например с Nintendo Labo Variety Kit комплекта може да бъде сглобено пиaно с 13 клавиша, което ще вдъхне живот на музикалните ви импровизации, когато към конструкцията бъдат добавени конзолата Nintendo Switch и десния Joy-Con контролер. Докато свирите, инфрачервеният сензор в контролера ще засича кои клавиши са натиснати и ще предава тази информация към конзолата, която ще възпроизведе съответната нота.

Можете дори да построите свой собствен мотоциклет с функционално кормило, в което да поставите двата Joy-Con контролера с Nintendo Switch конзолата, заела своята позиция между тях. Просто натиснете бутона за запалване и завъртете ръчката, да дадете газ и да се впуснете в надпреварата, която виждате на екрана на Switch!

„Nintendo Labo е естествената еволюция в 129-годишната история на компанията, чиято мисия винаги е била да изненадва с преживявания от нов тип“, обяснява Реджи Филс–Айме, президент на Nintendo за Америка. „Това е една вълнуваща стъпка напред за платформата Nintendo Switch, създадена да провокира любопитство и креативност, да кара хора от всякакви възрасти да развихрят въображението си“, добавя той.

Подкрепи Economic.bg