Нова автобусна спирка улеснява достъпа до пистите на Витоша

Вижте цените на Витоша за сезон 2017/2018

Нова автобусна спирка улеснява достъпа до пистите на Витоша

Снимка: Economic.bg

Нова автобусна спирка се разкрива днес в района на въжената линия "Симеоново-Алеко", по която се движат автобусите 122 и 123. Любителите на зимните спортове ще бъдат улеснени за качването си на Витоша.

Днес започна работа и кабинковият лифт "Симеоново-Алеко". На Коледа и на 1 януари той ще започне работа с един час по-късно. Седалковият лифт "Драгалевци-Голи връх" остава в режим на работа събота, неделя и празнични дни, напомня БНТ. 

Този сезон цените на Витоша за възрастен човек ще бъдат 35 лв. за ден, за ученици и студенти - 28 лв. и за деца - 21 лв. Полудневната карта струва 26 лв. за възрастен, 21 лв. за ученици и студенти и 18 лв. за деца. Картата за нощно каране е 26 лв. независимо от възрастта на скиорите и сноубордистите. 

Сезонната карта за Витоша, която комбинира дневно и нощно каране, струва 590 лв. за възрастен, 490 за студенти и ученици и 390 за деца до 12 години. В цената е включена и планинска застраховка. Лифт картата е важи за всички съоръжения в ски зона "Алеко" с изключение на лифт "Драгалевци".


Коментари: 0