„Нова“ иска да придобиe изцяло „Нет инфо“

В момента компанията притежава 70% от интернет групата

„Нова“ иска да придобиe изцяло „Нет инфо“
„Нова Броудкастинг Груп“ АД – собственикът на „Нова телевизия“, има желание да придобие и останалите 30% от интернет компанията „Нет инфо“ АД. Това става ясно от уведомление за планирана концентрация, изпратено за одобрение от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). В момента „Нова“ притежава 70% от „Нет инфо“, а останалите 30% са собственост на Радосвет Радев.

Информацията идва точно месец, след като най-богатият чех Петр Келнер купи 95% от „Нова Броудкастинг Груп“ през своя инвестиционен фонд PPF Group.

Чрез придобиването на 100% от „Нет инфо“ АД новият чешки собственик получава 100% собственост върху най-голямата интернет група в България. В нея са едни от най-посещаваните сайтове в България – пощата abv.bg и платформата за видео съдържание vbox7.bg. Там са още новинарските сайтове Vesti.bg и Dariknews.bg, както и Sinoptik.bg и Gong.bg.

В уведомлението се посочва, че дейността на „Нова Броудкастинг Груп“ АД и „Нет инфо“ АД се различава коренно, което няма да окаже въздействие върху националния пазар на интернет реклама. Все пак КЗК съобщава, че ще направи цялостна оценка на нотифицираната сделка и ще се произнесе с окончателно решение.
Коментари: 0