Новата икона на Дубай (снимки)

През Рамката на града, посетителите ще виждат и старата, и новата част на метрополиса

Новата икона на Дубай (снимки)

Новата емблематична забележителност на Дубай ще бъде отворена за посетители след около месец. Проектът Dubai Frame не е поредният свръхвисок небостъргач, а ще е във формата на рамка, която ще радва гостите на града с нестандартния си дизайн.

Височина на Рамката на Дубай може да се сравнява с 50-етажна сграда. Проектът Frame Dubai се състои от две 150 метрови кули, свързани със 100 кв. метра мост, където ще има достатъчно място на разположение за посетителите, които искат да се снимат на панорамната гледка на града. На върха ще има и заведение, което също ще може да се използва от гостите.


Новата забележителност се намира в парка Забеел, а мястото й е така подбрано, че през нея посетителите на града да виждат и старата, и новата част на града. Мястото е избрано след обстойни изследвания на потребителското мнение.

На партерния етаж, гостите ще могат да разгледат и музей с мултимедийни презентации, които ще разказват за бързото преобразяване на града от малко рибарско селище до модерен метрополис през последните няколко десетилетия.


Тъй строителство започна в края на 2013 г., проектът вече е близо до приключване, като най-трудната част от него вече е приключена. Цената на Рамката на Дубай е 43.5 млн. долара.


Очаква се проектът да привлече 2 милиона посетители. Директорът на отдела за управление на проекти на общината, каза, че рамката ще се присъедини към дългия списък от международно признати забележителности. Въпреки голямата инвестиция мнозина я определят като скъп, но лишен от красота и финес проект.

Коментари: 0