Нови iPad-и дебютираха изненадващо, седмица преди официалното Apple събитие

Компанията иска да фокусира вниманието върху новите си стрийминг услуги

Нови iPad-и дебютираха изненадващо, седмица преди официалното Apple събитие

Снимка: БТА

С изненадващ ход в понеделник Apple представи нов 10.5-инчов iPad Air и актуализирана версия на iPad Mini. Очакваше се устройствата да дебютират на първото за годината официално събитие на компанията – на 25 март, когато гигантът по всяка вероятност ще лансира старта на телевизионна и видео услуга. 

Въпреки появата на нови таблети, по всичко личи, че тази година фокусът върху Apple ще е по линия на тревогите покрай отслабващите продажби на iPhone и надеждите около услугите на компанията.  

Иначе iPad моделите са оборудвани с последния чип на Apple А12 Bionic. Те са снабдени и с Apple Pencil и Smart Keyboard.  

Устройствата вече са налични за поръчка в apple.com, както и в приложението Apple Store в САЩ, Великобритания и още няколко държави, пише Reuters. Цената на iPad Air стартира от 499 долара за 64 GB версията и стига до 629 долара за клетъчния модел. Продажбите на iPad започват от 399 долара за базовия модел и стигат до 529 долара за клетъчния. 

Обявяването на новите iPad модели сега подсказва желанието на производителя идната седмица да насочи вниманието към темата за съдържанието, вместо към хардуера.  

През 2018 г. Apple е реализирала около 19 млрд. долара приходи от продажба на iPad устройства. За сравнение, от iPhone е генерирала значително повече – 167 млрд. долара.

Новината доведе до повишение в акциите на компанията с 0.63% до 187.22 долара за дял.
Коментари: 0