Нови миноритарни инвеститори стават част от Walltopia

Това са българският BlackPeak Capital и китайският фонд China–CEE Fund

Нови миноритарни инвеститори стават част от Walltopia
4790 ~ 1 мин. четене
Walltopia, световният лидер в производството на катерачни стени, с над 1300 проекта в 50 държави, обедини сили с BlackPeak Capital и China–CEE Fund. 

BlackPeak Capital, фонд за съфинансиране, фокусиран върху инвестици в бързоразвиващи се български компании, с водещи позиции на глобалния и местния пазар, заедно с China–CEE Fund, фонд, основан от China Exim Bank в партньорство с други институционални инвеститори от Централна и Източна Европа, фокусирани върху идентифицирането и партньорството с представители на динамичния бизнес, придобиха миноритарен дял в Walltopia. 

Това е първата инвестиция на China-CEE Fund в България. “Радваме се да имаме партньори, които споделят нашата страст към продукта и чиито принос не се ограничава само до стойността на инвестицията им.“, споделя Ивайло Пенчев, изпълнителен директор на Walltopia. 

Партньорството между Walltopia, BlackPeak Capital и the China–CEE Fund цели да подкрепи впечатляващото развитие на компанията в производството и продажбата на иновативни спортно-развлекателни съоръжения. 

През 2012 г. Walltopia разширява портфолиото си с продукти и услуги, предназначени за развлекателната индустрия. Инвестицията също ще стимулира глобалната експанзия на Funtopia, бизнес модел в сферата на увеселителната индустрия с детски интерактивни стени за катерене, който вече оперира успешно в България, САЩ, Канада и Израел.
Подкрепи Economic.bg