Новият Park Center Sofia отвори врати (снимки)

Обновеният търговски център има нов дизайн, интериор, нови марки и развлечения

Новият Park Center Sofia отвори врати (снимки)

Снимка: Стоян Йотов

Автор: Илия Лазаров

Първият мол в София отваря врати с ново име, нова визия и изцяло нова концепция. Park Center Sofia заменя City Center Sofia, обявиха на официална пресконференция инвеститорите и мениджмънта на търговския център, предаде репортер на Economic.bg.

Изцяло реновираният обект разполага с 23 хил. кв. м. търговски площи и множество нови обекти и марки. Той е собственост на инвестиционната компания Revetas Capital, притежаваща още 15 подобни обекта под същия бранд в Централна и Източна Европа. Общата инвестиция в търговския център надхвърля 50 млн. евро.


Новите собственици направиха редица подобрения и нововъведения през последните 2 години. Интериорът и екстериорът бяха напълно обновени в съответствие с най-модерните тенденции. 


Общите части и фасадата бяха преустроени, входовете разширени, създават се детски кътове и нови зони за забавления и отдих. Така Park Center е съобразен с нуждите и ежедневието на клиентите. В реновирането са вложени между 6 и 8 млн. евро.

Park Center e новото малко бижу на София“, заяви Ерик Асимакопулос, изпълнителен директор на Revetas Capital.


Почти една трета от наемателите в търговският център са нови. Park Center отваря с нови популярни марки, нови заведения за хранене, разнообразни забавления за децата и тийнейджърите. Над 90% от търговските площи вече са заети.


Обновеният търговски обект има амбицията да се превърне в идеално място за семейства с деца, младежи и бизнес срещи. За този замисъл спомага и близостта до парка и чудесните панорамни гледки, откриващи се от терасите на реновирания мол.

„Ще заложим на разнообразни социални активности, ще се превърнем в социалния хъб на Лозенец и София“, подчерта Моника Григорова, управител на Park Center Sofia.


Запазва се и киното, в което известен оператор инвестира над 700 хил. евро. В него се провежда традиционния София филм фест, а в сутрешните часове има безплатни прожекции за деца в неравностойно положение.

Търговският център ще отвори навръх празника на София - 17 септември с богата развлекателна програма - концерт популярни български изпълнители, редица забавления и игри за клиентите.


Коментари: 0