Обмислят отдаване на концесия на \"Топлофикация\"-София

Десет са вариантите за дружеството, СОС ще избере един от тях

Обмислят отдаване на концесия на \
196 ~ 1 мин. четене
Привличане на частен партньор чрез концесионна процедура за "Топлофикация"-София е най-добрият вариант за дружеството. За да вземе Столичният общински съвет (СОС) такова решение, е нужно да се извършат финансово-икономически, правен, технически и екологичен анализ. Това заяви заместник-председателят на Съвета и председател на Комисията по стопанска политика Николай Стойнев.

Той припомни, че имаше работна група, назначена от кмета, в която влизаха различни политически сили от СОС, с цел да разгледа работата на консултант във връзка с промяна в управлението на "Топлофикация", съобщава Дарик, цитирайки БТА. Докладът на работната група анализира обективно ситуацията в дружеството, разглежда различните варианти за публично-частно партньорство, за привличане на частен инвеститор и за покриване на няколко основни въпроса, посочи Стойнев.

Част от задълженията на "Топлофикация", които към момента са над 600 млн. лв., са натрупани в минали периоди. На базата на технологичното обновяване на дружеството и необходимостта собствеността да продължи да бъде изцяло общинска са оформени 10 различни варианти за бъдещето на дружеството, каза Стойнев.
Коментари: 0