Обраха 134 банкови сейфа за 2 минути

Крадците от Санкт Петербург са задигнали ценности за 20 млн. евро

Обраха 134 банкови сейфа за 2 минути
248 ~ 1 мин. четене

Обир като на филм се е разиграл в Санкт Петербург. Нагли крадци направиха истински удар, след като задигнаха ценности за 1 милиард рубли (около 20 млн. евро) от 134 сейфа в „Промсвязбанк” за две минути. Информацията и видеото бяха разпространени от телевизия ntv.ru, пише "24 часа".

Първо един от престъпниците проникнал в хранилището със сейфовете, след като се представил за клиент. След това към него се присъединили и други от бандата. В един момент те пленили и вързали жената, която ги води до сейфовете, и разбили 134 кутии, във всяко от която имало, ако се вярва на заявленията на пострадалите, десетки милиони рубли.

Апашите можели да задигнат и повече, но чантите им били препълнени. След грабежа крадците скочили в два черни джипа, с фалшиви номера, и изчезнали.

Според запознати в полицията вече са подали жалби над 20 клиенти на банката. Адвокати са на мнение, че шансовете хората да си върнат нещата не са големи. В банката не правят и приемат описи на съдържанието на сейфовете и определено ще е трудно да се докаже каква именно сума пари са загубили клиентите. За разследването на дръзкия обир е създадена отделна група от най-опитните следователи и оперативни работници.

Подкрепи Economic.bg