Олимпийските игри потопиха американските пазари

Цените на петрола обаче се повишиха, възстановявайки се от по-ранните загуби

Олимпийските игри потопиха американските пазари

Снимка: Unsplash

424 ~ 3 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските фондови пазари паднаха в четвъртък, поради страха от забавяне на икономическото развитие, заради увеличаващите се случаи на Covid-19, особено делта варианта. Загубите дойдоха, когато Япония обяви извънредно положение в Токио за предстоящите олимпийски игри. S&P 500 завърши деня със спад от 0.86% до 4 320, а NASDAQ се понижи с 0.72% до 14 559. Dow Jones изгуби 0.75% и приключи на ниво от 34 421 пункта.

Европейските фондови пазари спаднаха в четвъртък на фона на глобални разпродажби, след като опасенията за икономическото възстановяване се появиха отново. Немският DAX спадна с 1.73% и затвори на 15 420, а FTSE 100 се понижи с 1.68%, за да достигне до 7 030 пункта.

Цените на петрола се повишиха, възстановявайки се от по-ранните загуби, след като данните за запасите на суров петрол и бензин показаха много по-голям спад от очакваното. Brent записа ръст от 1.23%, приключвайки на 74.33 USD, а WTI се покачи с 1.34% до 73.17 USD за барел.

Златото записа загуба в края на седмицата от 0.07% и достигна ниво от 1 802 USD за тройунция.

Акценти днес

Икономически данни – Данни от Великобритания

Сутринта Великобритания ще представи БВП, търговският си баланс, индустриалното и промишленото производство. Следобед ще бъдат обявени данните от Канада за равнището на безработица и от САЩ за запасите при търговия на едро.

Инструмент на фокус

United Health Group

Акциите на компанията се намират във възходящ тренд, като всяка корекция е ограничена до 20-периодната експоненциална пълзяща средна. Образувана е техническата фигура клин, горната граница, на който играе роля на съпротива, а долната на подкрепа. Пробив и задържане над съпротивата е възможно да доведе до продължение на възходящото движение. Установяване под подкрепата и 20 ЕМА може да е сигнал за започващо низходящо движение.

USD/SGD

Валутната двойка се намира във възходящ тренд от началото на юни и се движи над 20-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе роля на подкрепа. Цената направи пробив на връх формиран в началото на март, играещ ролята на съпротива. Установяване над съпротивата в възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Образувана е дивергенция между стойностите на RSI и движението на графиката, което сигнализира за потенциално низходящо движение. Задържане под 20 ЕМА е възможно да доведе до нов низходящ тренд.

NatGas

Газта се намира във възходящ тренд от средата на април, като всяка корекция е ограничена до 50-периодната експоненциална пълзяща средна. Цената консолидира през последните няколко сесии. Пробив и задържане над маркираната съпротива е възможно да доведе до продължение на възходящия тренд. Бавният стохастик излиза от прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходяща корекция. Пробив и установяване под 50 ЕМА е възможно да сложи началото на нов тренд.

US 500

S&P 500 се движи във възходящ тренд, а всяка корекция е ограничена до 50-периодната експоненциална пълзяща средна, която играе ролята на подкрепа. Образувана е техническата фигура клин, горната граница, на който играе роля на съпротива, а долната на подкрепа. Цената направи пробив на долната граница на клина, задържане под нея е възможно да доведе до низходящо движение. Бавният стохастик излиза от прекупени стойности, което е потенциален сигнал за низходящо движение.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Подкрепи Economic.bg