Омбудсманът ще обсъжда проблемите с пътя край Своге с трима министри

В срещата ще вземат участие и представители на общината

Омбудсманът ще обсъжда проблемите с пътя край Своге с трима министри
Омбудсманът Мая Манолова ще обсъжда проблемите на пътя край Своге с трима министри, както и с представители на общината и жители на града, съобщава NOVA. Поканени да присъстват на срещата са вътрешният министър Младен Маринов, регионалният Петя Аврамова и транспортният Росен Желязков. 

На 25 август тежък инцидент на пътя доведе до смъртта на 20 души, а в продължение на седмици местните жители излизаха на протести заради лошото качеството на пътя след ремонта. Основното искане на гражданите е да бъде направен спешен ремонт на пътя и съоръженията по него, както и той да бъде обезопасен. По време на демонстрациите те предадоха лично исканията си на Мая Манолова.

Припомняме, че след злощастния инцидент от 25 август отсечката от пътя край Своге бе преасфалтирана, както и беше поставена шумяща маркировка. Според специалисти обаче има проблем с виража на пътя, който не беше поправен при ремонта. Катастрофата край Своге доведе и до оставките на трима министри от кабинета "Борисов 3" – на транспортния министър Ивайло Московски, на регионалния министър Николай Нанков и на вътрешния министър Валентин Радев.
Коментари: 0