Opel показа новата Corsa OPC в Женева

Моделът ще се предлага на цена 38 490 лв.

Opel показа новата Corsa OPC в Женева
232 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Автомобилният гигант Opel представи новата Corsa OPC по време на автоизложението в Женева. Тя е най-бързият член на семейството на новото поколение Corsa. Въпреки, че мощността й е с 11 кВт/15 к.с. по-голяма, тя се предлага на по-ниска цена от своя предшественик.

Corsa OPC е със 152 кВт/207 к.с. и максимален въртящ момент 280 Нм. Автомобилът ускорява от 0 до 100 км/ч за 6,8 секунди, а максималната скорост, която развива е 230 км/ч. Интериорът на новата Corsa OPC също създава спортна атмосфера. Тя включва специални седалки Recaro, предлагащи на пътниците оптимална странична опора и при най-динамичното шофиране в завои. Коженият венец на волана с плоска долна част, лостът за превключване на предавките OPC на шестстепенната трансмисия с  къси предавки и спортните педали, както и контролните прибори с характерен OPC дизайн завършват атмосферата на интериора. В допълнение, дори спортно настроени водачи няма нужда да бъдат лишени от впечатляващата комуникационна свързаност.

Инфоразвлекателната системата на Opel IntelliLink се предлага като част от допълнителното оборудване и пренася света на смартфоните, както тези с операционна система Apple iOS така и с Android, на борда на Corsa OPC."Новата Corsa OPC доказва колко високо нашите инженери са поставили летвата в сегмента на малките спортни автомобили. Това е най-бързата Corsa създавана някога, а качествата й са утвърдени на пистата Нюрбургринг. Новият динамичен атлет обаче не е с нито цент по-скъп от предшественика. Напротив, той предлага дори повече от преди: повече мощност, по-висока скорост, повече OPC усещане", отбелязва Петер Кристиян Кюсперт, вицепрезидент, отговорен за продажбите и следпродажбеното обслужване на Opel Group.
Коментари: 0