Основните щатски индекси финишираха на зелена територия

Dow Jones успя да добави 43 пункта

Основните щатски индекси финишираха на зелена територия

Снимка: Pixabay

336 ~ 2 мин. четене
Изминалата сесия на Wall Street донесе леко облекчение за американските инвеститори. Доходността по държавните ценни книжа се отлепи от достигнатите дъна, носейки позитивизъм на пазарите. Подкрепени от банковия сектор, основните щатски индекси успяха да финишират на зелена територия, въпреки продължаващите опасения от търговска война и забавяне на икономическия растеж.
 
В макроикономически план вторите данни за брутния вътрешен продукт на САЩ през първото тримесечие показаха, че икономиката се е разширила с 3.1% на годишна база, което е повече от очакванията на анализатори за 3%. В края на деня индексът на 30-те сини чипа Dow Jones успя да добави 43 пункта, а S&P500 и NASDAQ напреднаха със съответно 0.2% и 0.3%. 

Европейските борси също завършиха сесията с ръстове, като победителите поведе DAX с 0.54%, следван от САС и FTSE с 0.51% и 0.46%. При индивидуалните акции, тези на германското издателство Axel Springer поскъпнаха с над 22%, след като стана ясно, че то води преговори с инвестиционната компания KKR за възможна стратегическа инвестиция.


Основните акценти днес:


JD Sports Fashion Plc. – Дневна

От началото на годината акцията на спортната марка успява да постигне ръст от над 100%, което привлече вниманието на много инвеститори. След последния период на рязко поскъпване, в момента цената консолидира, доближавайки се до подкрепата на възходящата тренд линия. Смятаме, че акцията има още потенциал за растеж и покупка на нива малко над 600 паунда ще бъде оправдана.

EUR/CHF – Седмична

На седмичната графика на EUR/CHF може да видим как валутната двойка показва цикличност в движението си на тримесечна база. След последния неуспешен пробив на 50-седмичната средна, цената значително се понижи, достигайки до силната подкрепа около 1.12. При стабилизиране на пазарните условия, очакваме швейцарският франк отново да отстъпи позиции и валутната двойка да започне нова вълна на поскъпване.

Oil UK - 4-часова   

На 4-часова графика на европейския сорт петрол може да видим формирането на низходящ трендови канал в съответствие с влошените към момента търговски условия на пазарите. След силен натиск от 50-периодната ЕМА, Брентът пробива под $67 за барел, с което формира нов локален минимум. Очакваме период на консолидация около долната тренд линия, като при неуспех за генериране на възходящ импулс, може да станем свидетели на задълбочаване на поевтиняването.  

Dow Jones – Дневна     

От началото на месец май индустриалният щатски индекс премина под нивото на 50-дневната си подвижна средна, което засили опасенията от формиране на низходящ тренд. Въпреки това Dow Jones успява да се задържи над психологическата граница от 25 000 пункта, където виждаме формирането на силна подкрепа от пазара. Това ниво може да приемем като ориентир и ключов индикатор за бъдещото движение на индекса.      


Източник: ЕЛАНА Трейдинг

Коментари: 0