6 от най-добрите коледни ястия по света
Десертите преобладават, но все пак е празник

Коледа е време да се отпуснем, да се веселим и прощаваме, а най-вече да прекараме повече време с близките си хора, и разбира се, да се насладим на хубава храна.
Всяка страна има свои коледни традиции и това важи и за храната, сервирана на или преди големия ден. От Италия до Мексико, избрахме едни от от най-вкусните лакомства, приготвени и изядени по време на празничния период.
Bon appétit!
Panettone и Pandoro (Италия)
Никоя коледна трапеза в Италия не може да е пълна, ако на нея не са сервирани Panettone и Pandoro. Въпреки че тези традиционни италиански сладкиши са доста сходни (основните им съставки са брашно, яйца, мая, масло и захар), Панетоне съдържа също стафиди и захаросани плодове.
Bacalhau da Consoada (Португалия)
Традиционно португалската коледна вечеря се състои от различни рибни ястия. Най-често срещаното от тях е Bacalhau (осолена и изсушена треска), която обикновено се сервира със зеле, картофи и твърдо сварени яйца. Вкусно и здравословно в същото време.
Flæskesteg (Дания)
Ако не харесвате риба на коледната трапеза, може да предпочетете датската версия на свинско печено. Добавете малко варени картофи, червено зеле и сос и няма да останете разочаровани. За калориите ще мислите по-късно.
Yule log or Bûche de Noël (Франция)
Този десерт за всички любители на сладките изкушения. Приготвя се от пандишпан и шоколад и ви уверяваме, че е един от най-вкусните френски десерти. Формата му е свързан с образа на горящите пънове, символи на просперитет и късмет.
Risgrynsgröt (Швеция)
Това ястие е добре познатото ни мляко с ориз и канела. Ястието е било сервирано в Швеция за първи път през 1328 г., а 350 г. по-късно става известно навсякъде по-света.
Ponche Navideño (Мексико)
Напитката се подготвя от сезонни плодове, захар и подправки. Сервира се топла на Бъдни вечер.