От утре „Петрохан“ е затворен за камиони

Тежкотоварните моторни превозни средства ще преминават двупосочно по алтернативно трасе - 0път II-16 Мездра-Нови Искър през Искърското дефиле

От утре „Петрохан“ е затворен за камиони

Снимка: АПИ

3068 ~ 1 мин. четене

От утре, 2 ноември, се спира движението на камионите над 10 т през прохода „Петрохан“ - път II-81 Монтана-Костинброд, напомнят от Агенция „Пътна инфраструктура“. Досега участъкът се ползва като обходен маршрут за превозните средства над 12 т, пътуващи от Видин за София.

А това пък се налага заради ремонта на път I-1/Е-79 Мездра-Ботевград, в участъка Ребърково-Лютидол.

От утре тежкотоварните моторни превозни средства ще преминават двупосочно по другото алтернативно трасе на E-79 - път II-16 Мездра-Нови Искър през Искърското дефиле, по което в момента преминава тежкият трафик за Видин. Очаква се това да продължи до началото на декември, когато целият тежкотоварен трафик ще бъде прехвърлен по Е79.

Допълнителен обходен маршрут за МПС до 4.5 т по направлението Мездра-Ботевград е третокласният път III-161 Ребърково-Лютидол и общинската пътна мрежа в село Лютидол, както и всички други пътища от републиканската пътна мрежа, за които няма въведени временни организации на движението и могат да бъдат използвани за алтернативни  обходни маршрути.

Подкрепи Economic.bg