От утре спират движението по бул. \"Витоша\" покрай НДК

Булевардът затваря изцяло за автомобили до първи септември

От утре спират движението по бул. \

Снимка: Google

4085 ~ 2 мин. четене
Автор: Ивайла Раденкова

От утре – 25 август до 1 септемвеи ще бъде затворен изцяло за движение участък от бул. „Витоша“ – между ул. „Гургулят“ до бул. „Пенчо Славейков“. Това заяви зам.-кметът по транспорта в София Любомир Христов, който направи проверка на ремонта на това място. Досега булевардът бе частично затворен, само от западните платна.

Христов допълни, че във въпросния проект се съвместяват два проекта – реконструкцията на парка пред Националния дворец на културата (НДК) с тротоарите, които са включени в задачите за изпълнителя за реконструкцията и пътната част със смяна на стария релсов път.

По думите на Христов е демонтиран старият релсов път в участъка от бул. „Ген. Михаил Д.Скобелев” и връзката с бул. „България”. „Почти изцяло е положен нов релсов път. Остава още около 15% работа по отношение на полагането на пътя”, посочи той. „Фрезовани са западните платна по протежението на участъка. Премахнати са старите релси в участъка от ул. „Гургулят” и бул. „Ген. Михаил Д. Скобелев”, където беше старото трасе на трамвая и в момента там се изпълняват пътните работи, за да може да бъдат изградени пътните платна в рамките на изпълнението на проекта”, обясни зам.-кметът. 

След приключването на въпросната отсечка, работата продължава по двата пешеходни подлеза в същия участък, а в момента се ремонтира мостовото съоражение до административната сграда на НДК. Проектът включва и изграждането на тротоари до входа на Южния парк – почти 1.8 км по протежението на булеварда, и ново осветление.

Тази есен ще стане и асфалтирането на платната от връзката с бул. „България“ до входа на Южния парк. Ако условията са неблагоприятни, завършването ще остане за 2016 г.

Целият проект е на стойност 6.5 млн. лв, като е финансиран по програма на общината, с помощта Европейска инвестиционна банка. Фирамата-изпълнител е „Витоша 2014“.

Подкрепи Economic.bg