Откриха летния сезон във Варна

В областта има 26 неохраняеми плажа

Откриха летния сезон във Варна
1852 ~ 1 мин. четене
На най-посещаваните плажове във Варна от днес вече има спасители, лекари и работещи заведения. Така летният сезон в морската столица бе официално открит, съобщи БНТ. 

Все още на места край плажа и крайбрежната алея се извършват ремонти и строителни дейности. Очаква се до средата на юни, когато стартира най-активният туристически период, всичко да бъде завършено. 

Основните проблеми през миналата година бяха свързани с движението на автомобили по Крайбрежната алея, мръсната вода на Офицерския плаж и липсата на концесионери за някои плажове. 

В момента неохраняемите плажове в област Варна са 26 на брой. Очаква се за три от тях да бъдат сключени договори до края на месеца. За всички останали, към които не бъде проявен интерес от концесионери, но все пак се посещават от туристи, държавата обещава да осигури спасители, а общината – да ги почиства. 

Тази година се очаква ръст на туристи между 7 и 10%. За сигурността на летуващите ще се грижат над 190 полицаи, командировани само на територията на Варна и Добрич. 
Подкрепи Economic.bg