Откриха най-големия пеещ фонтан във Варна

Общината ще проведе конкурс за авторска мелодия, която ще звучи от фонтана

Откриха най-големия пеещ фонтан във Варна
4805 ~ 1 мин. четене

Новият фонтан на пл. „Независимост“  може да изстрелва воден стълб с височина до 41 м. Уникалното за страната съоръжение, което е част от проекта „Естетизация и модернизация на главна пешеходна зона и зона за обществен отдих – град Варна“,  разполага с над 2000 цветови комбинации, което го превръща в красива водна атракция. 180 кубика оборотна вода се превръщат във феерия от танцуващи цветни струи, благодарение на 52 помпи, 300 дюзи, 400 прожектора и 30 км положени кабели.  Допълнително е изграден воден пръстен, монтирана е система от тръбни разводки.


Металната конструкция на съоръжението се равнява на 8500 кг. Използвана е съвременна автоматика, която се ръководи от компютърни устройства и осигурява възможност за синхронизацията между осветление и музика.


Фонтанът има дневна, нощна и междинна програма без мелодии. Всяка вечер от 20.30 ч. ще започва програма на новия фонтан във Варна пред Съдебна палата, съчетаваща вода, звук и светлина, съобщиха от Общината. Фонтанът има дневна, нощна и междинна програма без мелодии. Община Варна работи по подготовка на конкурс за авторска мелодия на фонтана. Ще бъде обявена и анкета за любима песен на варненци, която да бъде използвана за водното шоу.


Подкрепи Economic.bg