Откриха новия жп завод в Русе

Той осигурява 130 нови работни места

Откриха новия жп завод в Русе
Официално откриване на единствения в България специализиран завод за ремонт и производство на локомотиви се състоя днес в Русе. Инвестицията е на „Експрес Сервиз“ ООД. Фирмата разполага с най-съвременното оборудване и квалифициран персонал за ремонт на всички видове електрически и дизелови локомотиви, съобщава Kmeta.bg.

Предприятието е с изцяло български капитал, а бизнесът е основан на 150-годишен опит и традиции. В него работят 130 души с уникални за България машини. Фирмата разполага с лиценз за ЖП оператор и ремонт на локомотиви.

В завода се ремонтират локомотиви, превозващи над 50% от жп товарите у нас.

Ръководителят „Инвестиции“ в „Експрес сервиз“ Цветелин Колев заяви, че инвестицията е на първата жп линия Русе-Варна, построена преди 150 години и благодари на местната власт и лично на кмета Пламен Стоилов за подкрепата.

Кметът от своя страна сподели, че е изключително щастлив от поредната голяма инвестиция в Русе. „Горд съм от всичко, което се случва днес в нашия град. Този прекрасен завод надминава много мечти. Това е достойно за уважение“, каза още кметът.


Лентата на новия завод прерязаха Анастас Колев – управител на „Експрес Сервиз“, народният представител Пламен Нунев, председателят на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Велик Занчев и кметът Пламен Стоилов.

Коментари: 0