Отличниците на „Винария 2016“ представят България на световен конкурс

Concours Mondial de Bruxelles ще се проведе от 29 април до 1 май 2016 г. в Международен панаир Пловдив

Отличниците на „Винария 2016“  представят България на световен конкурс

Елитни български вина ще представят страната ни на световния винен форум Concours Mondial de Bruxelles, чието 23-о издание ще се проведе догодина от 29 април до 1 май в Международен панаир Пловдив. На специален щанд ще бъдат презентирани изби участници в Международната изложба „Винария 2016“ и техни продукти, наградени с приза „Златен ритон“ и златни медали в Международният конкурс за вина и спиртни напитки, предшестващ изложението.

Претенденти от цял свят ще се конкурират за престижните отличия на състезанието в дните от 17 до 20 февруари. То е основен акцент в съпътстващата програма на Винария 2016“, която ще се състои от 24 до 28 февруари  в Международен панаир Пловдив.

Очаква се в конкурса и изложбата да се включат повече изби, тъй като това ще бъде своеобразна генерална репетиция за  Concours Mondial de Bruxelles. Така фирмите с най-добро представяне на “Винария 2016“ имат шанс да се изявят и на световния форум. При неговото откриване и закриване също са предвидени специални презентации на български производители, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара.

Участниците в  Международната изложба за лозарство и винарство през 2016 г. отново ще имат  възможност за атрактивно представяне в Града на виното, станал емблема на обновената „Винария“. Той пресъздава стила на българските възрожденски селища, предлага изложбена зона, зони за гурме демонстрации, презентации и  майсторски класове, зони за отдих и бутик, където ценителите могат да купят изискани вина на заводски цени.

Български и чуждестранни изби показаха своите колекции в Града на виното по време на „Винария 2015“, която посрещна над 30 000 посетители. През следващата година той ще бъде разширен заради големия интерес към съвместното представяне на вина, храни и кулинария. То дава тласък и на  алтернативната  форма на туризъм „Вино и гурме“, която много изби развиват.

Съществена част от изложбата е и палата 10, където се демонстрират технологии, машини, съоръжения и материали за лозарството, винарството и хранително-вкусовата промишленост.

От 24 до 28 февруари 2016 г. в  Международен панаир Пловдив отново се организира  мегафорум за  агробизнес, храни, вино и туризъм. Освен „Винария” той включва международните изложби „Фудтех“, „Хорека Пловдив” и „Агра“.

Новият формат беше посрещнат с одобрение и от изложителите, и от посетителите специалисти. Това увеличи ефекта от силния рестарт на „Винария“ и се очаква да я направи още по-привлекателна за производителите, дистрибуторите и ценителите на българското вино и спиртни напитки.
Коментари: 0