Първанов: АБВ дава стабилност на правителството

За разлика от други групи и партии, които го дестабилизират, казва лидерът на формацията

Първанов: АБВ дава стабилност на правителството
148 ~ 2 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg
АБВ е парламентарната група в частност, която дава стабилност на това правителство – за разлика от други групи и партии, които го дестабилизират. Това каза Георги Първанов, лидер на ПП АБВ в предаването „Тази събота” по bTV.

„Няколко са причините АБВ да участва в управлението. Първо, защото България трябва да има правителство и да не вървим към нови избори, тъй като това би било съкрушително и катастрофално – надявам се, че никой не го оспорва. България има нужда от добро и стабилно управление. В това отношение ние сме близо до идеята на ГЕРБ за стабилно управление”,к обясни Първанов.

„Твърдя, че именно АБВ е факторът, парламентарната група в частност, която дава стабилност на това правителство – за разлика от някои други групи и партии, които по-скоро дестабилизират. Не е въпросът в броя на представителите в НС, а в излъчването, посланията, поведението”, посочи още той.

„Така отиваме до третата ключова причина за участието на АБВ, това е ролята на социален колектив. Колектив от вътре. Трябва да правим разлика при поведението на ГЕРБ при предишното управление, където имаше тежък натиск, елементи на репресия, а сега има диалог, който даде своя резултат. Много от нашите предложение, да не кажа всички, бяха приети”, посочи Георги Първанов.

„Сега се надявам Бойко Борисов да бъде силен премиер, но не мога да правя прогноза в началото на мандата”, обясни той. Относно това в какъв случай АБВ ще оттегли подкрепата си от правителството, Георги Първанов коментира: „При положение, че грубо е нарушено споразумението ни”.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg