Първите смартфони, които ще се зареждат за 20 минути

Очаква се те да са на пазара догодина

Първите смартфони, които ще се зареждат за 20 минути
2693 ~ 1 мин. четене

Представяте ли си смартфона ви да се зарежда напълно само за 20 минути. Това би спестило много време и е невероятно удобство в днешния забързан свят. Китайската компания Meizu тази година не представи нов телефон на Световния мобилен конгрес в Барселона, който завърши преди дни, но показа революционна технология за бързо зареждане, наречена Super mCharge.

Собствениците на устройствата, които ще я поддържат, могат да захранят телефоните си само за 20 минути, пише PhoneArena, цитирана от Digital.bg. Това е едно от най-добрите постижения  в индустрията досега. 

Все още не e е ясно дали Meizu планират да позволят на други производители да се възползват от тази технология, или ще я запазят само за собствените си устройства.

Очаква се първите телефони на компанията, които ще се зареждат със Super mCharge, да се появят на пазара догодина.

Ефективността на Super mCharge  е 98%, което е много повече от конкурентните технологии, които трудно достигат до 90%. Teхнологията на Meizu премахва и възможността за прегряване на устройствата, за което се грижат специални алгоритми. Батерията на компанията е със заряд от 3000mAh, но предоставя четири пъти повече време за работа с едно зареждане, в сравнение от конкурентните продукти на пазара.

Дори и след 800 цикъла на зареждане тя запазва над 80% от своя капацитет.

Подкрепи Economic.bg