Първият Ubuntu смартфон излиза през февруари

Очаква се цената му да е между 300 и 400 лева

Първият Ubuntu смартфон излиза през февруари
Първият смартфон с с Ubuntu ще започне да се предлага в Европа през февруари 2015 г., обяви испанският производител BQ. Това беше дългоочаквана новина от много почитатели на тази операционна система, което означава, че тя ще има възможността да се конкурира с лидерите на пазара Google (Android) и Apple (iOS), пише Smartnews.bg . Моделът ще носи името BQ Aquaris e4.5.

За разлика от предишни пробни версии, устройството ще включва и някои различия в софтуерно отношение, добавяйки възможност за платено съдържание.

Моделът ще е базиран на Aquaris e4.5, който е с добри характеристики и отговаря на устройство от средния ценови клас. Той ще има 4,5-инчов екран (qHD резолюция от 540×960 пиксела), 1,3 GHz 4-ядрен процесор от Mediatek със съответния Mali 400 графичен чип. Вградената памет е само 8 GB, а оперативната е 1 GB, но това би трябвало да е достатъчно за Ubuntu. 

Батерията е с капацитет от 2150 mAh, а моделът ще се предлага с поддръжка на две микро SIM карти.

Все още няма официални данни за крайната цена, но се очаква тя да бъде около 300 – 400 лв. Много е вероятно да последват по-нататъшни модификации на този базов модел, включително и с 4G модеми.
Коментари: 0