Първият в света холографски смартфон се задава през 2018 г.

Той ще поддържа 2D и 3D съдържание и ще струва над $1 000

Първият в света холографски смартфон се задава през 2018 г.

Снимка: Red

Компанията Red, която прави висококачествени камери за заснемането на едни от най-котираните блокбастъри, обяви свой доста скъп смартфон, определен като "първата в света холографска медийна машина".

Наречено Hydrogen One, мобилното устройство има 5.7-инчов холографски дисплей и работи с операционна система Android. Според информацията на компанията до медиите екранът може безпроблемно да превключва от традиционното 2D към холографското 3D съдържание, подходящо за игри например.

То ще поддържа тъй нареченото "Hydrogen 4-View съдържание", тип файл, който се произвежда от Red. Въпросното съдържание ще се съхранява посредством Red Channel. Така потребителите ще могат свободно да преглеждат холографски игри и филми. 

„С един замах... бъдещето на личната комуникация, събирането на информация, холографския мулти-изглед, 2D, 3D, добавена или виртуална реалност, както и заснемането на изображения просто се промениха завинаги", изтъкват от компанията.

Засега Red пуска две версии на иновативния смартфон. Aluminium ще се продава за 1 195 долара, Titanium за 1 595 долара. Анализаторите определят цени като малко дързки, доколкото става дума за нов играч в света на мобилните телефони. Red обаче, изглежда, не се свени да хвърли ръкавицата на гигантите в областта Apple и Samsung. 

Експертът Бен Ууд от изследователската компания CCS Insight, коментира пред CNBC че „това е малко загадъчно устройство“. Той обръща внимание, че компанията се занимава с технологии за висококачествени камери и това определено ще е един от опорните елементи на смартфона заедно с холографския екран. Все пак Ууд изтъква, че „докато не се появят повече конкретни подробности, е трудно да се прецени" за какво точно иде реч.

От Red обясняват, че изпълнението на поръчките ще е истинска борба заради ограниченията в производството на специфичните дисплеи. Това може да се окаже и мотив за промяна на цената, когато устройството дебютира официално. От компанията се надяват да пуснат смартфона през първото тримесечие на идната 2018 г.
Коментари: 0