Огъващ се iPhone: Патент на Apple показва как би изглеждал

Apple остана единственият голям производител, който не говори за огъващ се смартфон

Огъващ се iPhone: Патент на Apple показва как би изглеждал

Снимка: БТА

В деня, в който Samsung се кани да покаже на света дългоочаквания си огъващ се телефон, в медийното пространство се появи любопитна информация за патент за такова устройство на Apple. Американската компания явно също е мислила по темата и няма намерение да изостане от световните тенденции. 

Патентното заявление за огъващ се iPhone е било публикувано на 14 февруари. От него личат някои технически подробности за това как ще работят пантите и сгъваемият дисплей на устройството. 

На скиците по-долу са показани два варианта на сгъване – на едно или на две места. 


В патентната заявка се посочва, че разработената функционалност може се използва не само в смартфон, но също в лаптопи, таблети, „умни“ часовници и дори слушалки. 


Това не са първите патентни заявки на Apple, намекващи за огъващ се iPhone. Такива имаше още през 2016 г., припомня Business Insider. 

Сегашната новина също така не означава, че компанията ще пусне своя версия на сгъваем телефон в близко бъдеще. Подадените заявления все още не са получили одобрение от Патентно ведомство в САЩ. Освен това технологичните компании често патентоват футуристични идеи и проекти, които никога след това не виждат бял свят. 

Все пак Apple е единственият голям производител на смартфони, който не говори за сгъваеми устройства. За такива телефони вече потвърдиха китайските Huawei и Xiaomi, очаква се скорошен дебют на и на версия на LG. 

Междувременно по-късно днес южнокорейският гигант Samsung, който може бе най-отдавна коментира идеята за огъващ се смартфон, най-сетне ще покаже дългогодишната си разработка на света.
Коментари: 0