Пътната агенция прекрати търга за тунел „Железница“ на АМ „Струма“

Това заплашва довършването на магистралата, може да загубим стотици милиони евро, предупреждава Лиляна Павлова

Пътната агенция прекрати търга за тунел „Железница“ на АМ „Струма“

Агенция „Пътната инфраструктура” (АПИ) прекрати най-големия строителен търг за изграждането на тунел „Железница“ на автомагастрала „Струма”, съобщи bTV.

Обществената поръчка е на стойност 250 млн. лв. Процедурата е прекратена с решение на директора на агенцията инж. Пирин Пенчев. В документа се посочва, че поръчката се спира заради няколко нарушения.

Действията на Пътната агенция възмутиха бившия министър на регионалното развитие Лиляна Павлова, която коментира случилото се в дълъг пост в профила си във Facebook.


„С крайно учудване разбирам, че процедурата за тунел „Железница”, като част от лот 3.1 на АМ „Струма” е прекратена. Несериозно и будещи недоумение звучат мотивите на ръководството на АПИ за прекратяване на изключително важния търг за ключовия приоритетен обект, финансиран със средства от ЕК”, написа Павлова.

По думите й това може да доведе до голямо закъснение и дори поставя под риск изграждането на магистралата, вследствие на което България да изгуби стотици милиони европейски пари.

Павлова намеква за проблеми с тръжната документация и експертизата на оценителната комисия и призовава за отговор служебния регионален министър Спас Попниколов и ръководството на АПИ.     

Коментари: 0