Павел Вълнев изостави Цветан Цветанов

Българинът с бизнес в САЩ беше основният спонсор на "Републиканци за България"

Павел Вълнев изостави Цветан Цветанов

Снимка: Републиканци за България

8126 ~ 1 мин. четене
Автор: Economic.bg

Павел Вълнев, който финансираше партията на бившия втори в ГЕРБ – Цветан Цветанов – спира да финансира политическия проект „Републиканци за България“. Това обяви самият той през страницата си във Facebook. Той не дава обяснение за решението си, но дава заявка, че ще работи по нов „голям граждански проект“.

„Искам да ви уведомя, че излизам от проекта „Републиканци за България“. Твърдо съм убеден, че мога да реализирам моите идеи по единение на българската нация и завръщане на голяма част от българската емиграция в Родината, без да прибягвам до средствата и методите на партии“, написа Вълнев.

На парламентарните избори на 4 април водената от Цветан Цветанов партия успя да спечели едва 1.31% от гласовете на избирателите. Подобен процент е достатъчен за получаване на партийна субсидия, но остава далеч от минималния праг от 4% за влизане в Народното събрание.

„Републиканци за България“ е регистрирана за участие на предсрочните парламентарни избори на 11 юли, но не е ясно как ще води кампанията си, след като основният спонсор вече го няма. Самият Цветанов обяви, че Вълнев е инвестирал в проекта му над 1 млн. долара за кампания, като самият той е бил назначен на заплата като консултант на Вълнев, чийто бизнес е в САЩ.

Коментари: 0