PayPal с най-голямата сделка в историята си

Компанията за дигитални разплащания купи шведския стартъп iZettle за 2,2 млрд. долара

PayPal с най-голямата сделка в историята си
1380 ~ 2 мин. четене
PayPal току-що извърши най-голямото си поглъщане. Компанията за цифрови разплащания купува шведския стартъп iZettle, който продава мобилни четци за кредитни карти и други платформи за разплащания в сделка за 2,2 млрд. долара, съобщиха от дружеството в четвъртък.

Акциите на PayPal скочиха с близо 2% след обявяването на новината, съобщава CNN Money.

Придобиването "значително разширява присъствието на PayPal в магазините, като укрепва платформата на PayPal, за да помогне на милиони малки фирми от целия свят да растат", каза генералният директор Дан Шулман в изявление.

Основана в Швеция, iZettle е изградила присъствие в Европа и Южна Америка, което ще позволи на PayPal да разшири платформата си до близо 500 000 магазина в 11 нови страни, включително Франция, Германия, Бразилия и Мексико.

Сделката също така ще помогне на PayPal да се разшири офлайн в Съединените щати, Великобритания и Австралия и да засили битката си със SQBK, компанията за мобилни плащания, основана от съоснователя на Twitter Джак Дорси.

Гигантите от Силициевата долина като Apple, Amazon и Facebook също се стремят да растат в сегмента на цифровите плащания.

Главният изпълнителен директор на iZettle Якоб де Геер ще продължи да ръководи фирмата, на която е съосновател, като докладва на оперативния директор на PayPal Бил Рийди.

Сделката се очаква да приключи през третото тримесечие на 2018 г.

Голямото придобиване на PayPal идва, след като EBay обяви през февруари, че няма да използва PayPal като основен партньор за обработка на плащанията, като вместо това предпочита да се свърже с холандския й конкурент Adyen.

EBay, която придоби PayPal през 2002 г., я продаде през 2015 г., но продължи да използва услугите й за онлайн транзакции.
Коментари: 0