Paysafe открива нов офис в България

Той е първият извън София у нас, а откритите работни места ще бъдат около 200

Paysafe открива нов офис в България

Снимка: Paysafe

12311 ~ 1 мин. четене

Компанията за онлайн разплащания Paysafe стъпва на морския бряг в началото на следващата година с откриването на първия си офис извън София в България – във Варна. В новата локация на компанията с обща площ от 1600 кв. м се предвижда да работят близо 200 служители, ангажирани основно с информационните технологии и обслужването на клиенти от цял свят.

Офисът ще бъде на разположение и на служителите на компанията, базирани в София, като алтернатива в случай, че проявят интерес да работят от Варна.

Paysafe разкри намеренията си да увеличи инвестициите си в България с откриването на нов офис още през октомври. Тогава от компанията посочиха, че се обсъждат няколко възможни локации – като Бургас, Варна и Пловдив, както и регионите около тях.

Морската столица на България обаче печели компанията най-вече благодарение на:

... наличието на опитни професионалисти, нови кариерни възможности за хора, работещи в компанията към момента и възможността новият офис да бъде ползван като лятна алтернатива за служителите, базирани в София“, коментира директорът по човешките ресурси Елена Димова.

Вече са обявени и първите отворени позиции за офиса във Варна. Към момента те са насочени най-вече към IT специалисти с опит в Java, Android или iOS разработки. Търсят се и експерти в областта на обслужването на клиенти, владеещи английски, немски, френски или руски език на високо ниво.

Към момента компанията има два офиса у нас – в София, като базата ѝ тук е най-голямата в глобален план с общо около 1300 служители.

Подкрепи Economic.bg