Пет почивни дни ни чакат по Коледа

Догодина предстоят 4 дълги уикенда по празници

Пет почивни дни ни чакат по Коледа
Пет почивни дни ни очакват тази Коледа. По празниците предстоят две дълги почивки, между които ще има едва два работни дни.

23 и 24 декември са събота и неделя. 25 и 26 декември официално са Коледни почивни дни. Заради новото правило - когато празникът е през уикенда, да се почива и в първия работен ден, почивен се оказва и 27 декември. Така за Коледа ще се почива точно 5 дни.

Следващите два дни - 28 и 29 декември, са работни.

Почивни са отново 30 и 31 декември, както и 1 януари 2018 г.

На 2 януари догодина вече е работен ден за всички.

Вероятно обаче много българи ще изберат да вземат отпуски на 28 и 29 декември и така след 23 декември да си подарят дълга зимна празнична ваканция. Събират се цели 10 дни.

Догодина също предстоят доста почивни дни. Около празници се събират 4 дълги уикенда.

Първата дълга почивка ще е през април, когато ще почиваме 4 дни за Великден.

Няколко понеделника също ще са почивни, заради приетото решение на МС да се почива в понеделник, ако празничната дата се пада в събота или неделя. Това се отнася за Деня на Освобождението на България (3 март), Гергьовден (6 май) и Деня на независимостта (22 септември).

Първият дълъг уикенд през 2018 г. ще бъде за 3-и март, който се пада в събота. Така работещите ще получат три почивни дни – от 3-ти до 5-ти. 

Втората поредица почини дни ще месец по-късно, когато за Великден неработните дни ще са 4 – от 6-и април Разпети петък до 9-и април. 

Третият дълъг уикенд ще е в края на септември за Деня на независимостта, който следващата година е в събота. 

Последната възможност за дълга почивка работещите ще имат около коледните празници. Заедно с уикенда преди Рождество Христово, неработните дни ще са 5, до 26-и декември. 
Коментари: 0