Пет тапи към морето през лятото

Ремонтите по магистралите започват след 10 май, продължават до зимата

Пет тапи към морето през лятото

Снимка: Стоян Йотов

И това лято по пътя за морето ще има тапи. Общо на пет места по магистралите "Хемус" и "Тракия" ще се ремонтират тунели и виадукти, които са в критично състояние. 

Ремонтите ще започнат след 10 май, за да не се затруднява движението през почивните дни около Великден и Гергьовден, но ще продължат през цялото лято до началото на зимата. 

Още сега пък стартира рехабилитация на пътната мрежа в страната след зимния сезон. Очакванията са тези ремонти да приключат най-късно през юни, съобщава "Дарик".

През лятото на магистрала "Хемус" ще бъдат ремонтирани общо три съоръжения, каза регионалния министър Лиляна Павлова.

"Започваме с дясната тръба на тунела "Витиня", после дясната тръба на тунела "Ечемишка" по магистрала "Хемус". Това са двете тръби в най-лошо състояние, към които ще насочим нашите усилия", посочи Павлова.

Ще бъде ремонтиран и виадуктът "Елешница" на магистрала "Хемус". Два ремонта ще има и на магистрала "Тракия", уточни шефът на пътната агенция Лазар Лазаров.

"Съоръженията са тези, които останаха след ремонтните дейности миналата година по магистрала "Тракия" в района на Пловдив. Това са съоръженията при възела и жп надлеза при Пловдив, към пътя за Карлово. Следващото е на река Стряма, около 135 км. Тази година участъците ще бъдат къси, тъй като се ремонтират основно точкови обекти - виадукти и тунели. Няма да има дълги преходи с двупосочно движение. Но ще има участъци, в които ще има намаляване на скоростта и прехвърляне в другата лента", обясни инж. Лазаров. 

Ремонтите по магистралите ще започнат след 10 май и ще продължат до началото на зимния сезон. Пътната агенция започва и авариен  превантивен ремонт за изкърпване на цялата пътна мрежа. 

През април ще бъдат рехабилитирани магистралите и първокласните пътища, а през май и юни - второкласните и третокласни участъци.

Коментари: 0