ПФ напуска управлението при промяна на Изборния кодекс

Не искаме да ограничим правата на българите в чужбина, каза Каракачанов

ПФ напуска управлението при промяна на Изборния кодекс
Ако формациите от управляващото мнозинство подкрепят в парламента промени в Изборния кодекс и жертват сигурността на страната, ние няма какво да правим в това мнозинство. Това коментира един от лидерите на Патриотичния фронт (ПФ) и председател на ВМРО Красимир Каракачанов по повод предстоящите политически консултации и разговори за промяна в закона.

Припомняме, депутатите гласуваха българите в чужбина да гласуват само в дипломатически представителства, което предизвика недоволство и коментари за ограничаване правата им. В събота президентът Росен Плевнелиев наложи вето на тези спорни поправки и сега те ще се върнат в Народното събрание за прегласуване. Премиерът Бойко Борисов коментира, че ГЕРБ са склонни да подкрепят промени.

„Целта на Патриотичния фронт беше да ограничим възможността на Турция да се меси във вътрешните работи на България. Не се постигна обратнияt ефект, правата на българите не са ограничени”, заяви Каракачанов пред Нова тв.

„Утре предстоят разговори с премиера Бойко Борисов за Изборния кодекс и на тези разговори ние ще заявим, че сигурността на държавата стои над всичко. Не може да си играем с бъдещето на нашата страна”, заяви Каракачанов.

„Нека да измислим вариант как да спрем възможността на Турция да се бърка във вътрешните работи на България. Има ли информация, че една турска банка в България се готви да раздаде 6 милиарда долара на свои поставени фирми в полза на една политическа сила за купуване на земя и развиване на бизнес. Говоря за новата партия, която се появи. Питам нормално ли е България да бъде жертва на тази неоосманистка политика, която Турция провежда”, каза още Каракачанов.  
Коментари: 0