ПФ заговори за оттегляне на подкрепата за кабинета

Причината е заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок

ПФ заговори за оттегляне на подкрепата за кабинета

Снимка: БГНЕС

188 ~ 1 мин. четене
Патриотичният фронт може да оттегли подкрепата си към кабинета на Бойко Борисов заради заместник-министър. Това стана ясно от думите на съпредседателя на патриотичната формация Валери Симеонов, който гостува в БНТ. Става дума за заместник-министърът на отбраната Орхан Исмаилов, който е от квотата на Реформаторския блок.

Ултиматуми не сме поставяли. Не е вярна информацията, че сме дали 10 дни този зам.-министър да бъде отстранен, каза още Симеонов. Днес ще решаваме в НФСБ как да действаме. Ще го обсъдим и с ВМРО. Можем да оттеглим нашата подкрепа, допълни той.

Исмаилов е бивш кадър на ДПС, който напусна Движението заедно с Касим Дал и Корман Исмаилов, които създадоха партия, а впоследствие се присъединиха към Реформатоския блок.

В сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на парламента Иван Иванов, който е от Гражданския съвет на Реформаторския блок отрече твърденията, че от блока водят преговори за заместник-министерски постове и изтъкна, че от реформаторите са против тясно партийните назначения.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg