Samsung реже производството на смартфони с 30%

Мярката е част от стремежите на гиганта за съкращаване на разходите

Samsung реже производството на смартфони с 30%
136 ~ 1 мин. четене
Водещата компания за мобилни устройства в света Samsung възнамерява през 2015 г. да намали производството си на смартфони с 30%, съобщава Wall Street Journal. Мярката е част от стремежите на гиганта за съкращаване на разходите.

По време на презентация в Ню Йорк ръководителят на отдела "Връзки с инвеститори" Робърт Ий обяви, че компанията ще намали продажбата на смартфони с 25-30%.

"Тази стъпка ще позволи на "Самсунг" по-добро управление на складовете и политиката на снабдяване на фона на спад на търсенето на смартфоните "Галакси", казват анализаторите.

В конферентен разговор след анонсирането на разочароващите финансови резултати миналия месец компанията заяви, че ще увеличи броя на споделените между моделите от нисък и среден клас компоненти, за да може по-добре да се възползва от икономиите от мащаба.

Компанията, която е най-големият производител на смартфони в света, през третото тримесечие намали нетната печалба с 49% до най-ниското й ниво от 2011 г. Според експерти това се дължи на продължаващото отслабване на показателите на бизнеса за производство на смарт телефони на фона на висока конкуренция.

Изберете компанията, осигуряваща най-добър "Старт в кариерата"
Подкрепи Economic.bg