Пилот от Формула 1 пристига в България

Витантонио Лиуци ще бъде голямата изненада на Еко 12 часа на България

Пилот от Формула 1 пристига в България

Италианският пилот Витантонио Лиуци ще посети България, за да вземе участие в първото отборно картинг състезание за издръжливост от типа „24 часа на Льо Ман“.

Надпреварата ще се проведе на 16-ти септември на картинг писта Пауталия в Кюстендил и ще бъде първата по рода си у нас, като в нея ще се включат 18 отбора от България и 10 международни. Входът е свободен за всички желаещи да се докоснат до света на моторспорта и усетят адреналина на високите скорости.

Витантонио Лиуци ще мери сили на Еко 12 часа на България срещу познати имена в моторспорта, в България и чужбина. Витантионио ще бъде в отбор със Световния Шампион по картинг през 2000-та година, Колин Браун, победил Люис Хамилтън и Нико Розберг за титлата.

Луици има зад гърба си 6 сезона като пилот във Формула 1. Връхна точка в кариерата му на картинг състезател е 2001 г., когато печели световния картинг шампионат. Успява да победи Михаел Шумахер на собствената му писта в Германия. Пилотът е част от отборите на Ред Бул, Торо Росо като съотборник на 4-кратния Световен Шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, Форс Индия, ХРТ.

Участие в ЕКО 12 часа на България, ще вземе и бившият състезател в Мото ГП, Лукаш Пешек, който ще бъде съотборник в ЕКО Рейсинг Тийм на небезизвестният мотоциклетист Мартин Чой, който има солиден опит в надпреварите за издържливост, с три участия на 24-те часа на Льо Ман с мотоциклети.

Коментари: 0