Български иновативни фирми ще срещнат предприемачи от 60 държави

Кандидатстването е до 15 октомври 2018 г.

Български иновативни фирми ще срещнат предприемачи от 60 държави
960 ~ 2 мин. четене

Конкурсът "Иновативно предприятие на годината 2018" предлага възможност на победителите и финалистите да се представят на потенциални партньори и клиенти в над 60 държави в рамките на Еnterprise Europe Network. Каталогът с бизнес профилите им ще достигне до представителите на мрежата в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, Африка и Нова Зеландия. Иновативни български новостартиращи и утвърдени предприятия могат да кандидатстват по електронен път до 23:45 часа на 15 октомври 2018 г.

Традиционно наградите се връчват лично от президента или министър-председателя по време на Национален иновационен форум през декември.

Победителите и финалистите ще получат възможност да влязат в бизнес каталог, който достига до потенциални международни партньори и клиенти във всички икономически сфери, в рамките на Еnterprise Europe Network. Те ще могат да кандидатстват и за участие в изследователски проекти, в бизнес форуми и събития, чрез които да разширят пазарните си позиции. На тяхно разположение ще бъдат над 3 000 експерти по бизнес развитие и по иновации в партньорски организации от над 60 държави.

От тази година победителите в конкурса получават и марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за високи постижения в иновациите - Excellence in Innovation.“. С марката се отличават авангардни разработки на български  предприятия.

Конкурсът се организира от Фондация “Приложни изследвания и комуникации” и Еnterprise Europe Network – България, с подкрепата на Генерална дирекция “Вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и МСП“ на Европейската комисия, в партньорство с в партньорство с БНТ , списание "Икономика", икономическият портал Economic.bg и сайтът uspelite.bg.

В инициативата могат да участват активни български фирми, които имат успешно разработена и внедрена иновация през последните три години.


Конкурсът има за цел да популяризира успешните български бизнес модели, основаващи се на иновациите и новите технологии
. Кандидатите се оценяват в категории по специална методология от експертна група и от жури, според въздействието на отличените иновации.

Марката на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ за високи постижения в иновациите - Excellence in Innovation се предоставя за ползване на предприятия, които са преминали успешно оценяване от експерти на Фондацията и жури от водещи български организации в рамките на конкурса. Критериите за оценка за използване на марката включват високо качество и оригиналност на иновациите, въздействие на националния и световен пазар, върху околната среда и обществото, ефективност на бизнес модела.

Подкрепи Economic.bg