Последният филм с Кевин Спейси със $126 приходи от премиерата си

Дистрибуторът е решил да излъчи лентата в ограничен брой кина, за да уважи труда на екипа

Последният филм с Кевин Спейси със $126 приходи от премиерата си

Снимка: Wikimedia

Последният филм с Кевин Спейси, излязъл по кината - Billionaire Boys Club, е генерирал 126 долара печалба в деня на премиерата си. Това е приход от около 12 долара на кино, което в повечето случаи е цената на един билет в САЩ, пресмята Quartz. Така става ясно, че филмът е бил гледан на кино от около 10 души.

Филмът, който е базиран на реални събития от 80-те години на миналия век, е и едно от последните заглавия със Спейси, преди актьорът да бъде засипан с редица обвинения за сексуални посегателства. Оттогава Спейси беше отстранен от дългогодишната си роля в сериала „Къща от карти“ и бързо беше сменен с друг актьор във филма на Ридли Скот „Всички пари на света“.

Дистрибуторът на Billionaire Boys Club - Vertical Entertainment – обяви, че въпреки обвиненията към Спейси, ще пусне филма в ограничен брой кина. „Не е нито лесно, нито безчувствено решението да пуснем този филм по кината, но вярваме, че трябва да дадем на актьорите, както и на стотиците членове на екипа, които работиха усилено, шанса да видят как техния краен продукт стига до аудиторията“, заявиха от компанията.

Премиерата на филма е била на 17 юли, след като преди това е бил пуснат за гледане през стрийминг платформите. Повечето филми, които преди кино премиерата си са били достъпни за гледане от вкъщи не донасят много приходи от билети за кино, но 126 долара е изключително малко при бюджет на продукцията от 15 млн. долара.

Въпреки слабия зрителски интерес, Billionaire Boys Club ще бъде запомнен с нещо – най-вероятно той ще е последният филм с Кевин Спейси.
Коментари: 0