Правителството намали концесионните такси на морските плажове

Намалението се определя в зависимост от отстъпките, които са направени на чадърите и шезлонгите

Правителството намали концесионните такси на морските плажове

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков

Правителството взе решение да намали концесионните такси на морските плажове, които са дължими за 2020 г. Редуцирането ще се определя индивидуално, като ще се вземе предвид каква отстъпка е направил всеки концесионер от цената на чадърите и шезлонгите това лято.

„Намаляването на концесионното възнаграждение е в съответствие с намалението на плажните принадлежности (чадъри и шезлонги) и се прилага само в случай, че концесионерът е изпълнил изискването да предоставя през целия летен сезон 2020 г. плажните принадлежности- чадъри и шезлонги, на цени не по-високи от заявените от него“, се казва в решението на Министерския съвет.

Припомняме, че през месец май правителството прие промени в Закона за здравето, според които концесионерите трябва да намалят цените на плажните принадлежности с минимум 50% в сравнение с 2019 г.

„С приетите поправки в Закона за здравето се даде възможност чрез намаляване на концесионното възнаграждение стопаните на морските плажове, въпреки изключително сложната обстановка, създадена след пандемията, да се справят със задължението си да осигуряват задължителните дейности по водно спасяване, медицинско обслужване и сериозното завишените мерки за санитарно-хигиенно поддържане на морските плажове“, пишат още в решението си от Министерския съвет.

Коментари: 0