Правителството прехвърли правата за проучване на нефт край Бургас

С решение на Министерски съвет се променя името на „Блок 1-14 Силистар”

Правителството прехвърли правата за проучване на нефт край Бургас
Правата за търсене и проучване на нефт и природен газ в „Блок 1-14 Силистар” край Бургас ще бъдат прехвърлени на друга компания. А името на самия блок ще бъде променено на „Блок 1-14 Хан Кубрат“. Решението бе взето на днешното заседание на Министерския съвет, без обаче да са дадени мотиви за решението.

Всъщност прехвърлянето на права е вътре в групата на Shell. Проучването ще се извършва вече от „Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А.”, действащо чрез своя клон „Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. – клон България”. Досега дейността се осъществяваше чрез „Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В.”

Правителството одобри и издаването на разрешение за проучване на възможността за добив на строителни материали от площта „Диаклас”, която се намира в землищата на белоградчишките села Праужда и Чифлик. Титуляр на разрешението, което се издава за една година, е „Каро Трейдинг” ООД. За този срок дружеството ще вложи минимум 56 200 лв. в проучвателни дейности.
Коментари: 0