Правят ски зона по италиански модел у нас

Евродепутати от различни държави дойдоха на посещение в страната

Правят ски зона по италиански модел у нас
200 ~ 1 мин. четене

България ще ползва опита на Италия за модернизацията на ски зоната в Добринище. Това заяви кметът на Банско Георги Икономов, който представи курорта пред Комитета на регионите в Брюксел.

„Ще ползваме техния опит, за да видим как се случват нещата там“, коментира Икономов. Евродепутатът от Италия Херберт Дорфман е поел ангажимент да организира среща между кмета на Банско и градоначалници на градове в Италия.

Икономов заяви, че евродепутати от различни държави са останали възхитени от курорта. „Те не очакваха, че има такова чудесно място в сърцето на Европа, което става за целогодишен туризъм и инвестиции“, коментира той.

„Представянето на Банско в Комитета на регионите дава възможност за сближаване и задълбочаване на контактите с други европейски региони, за споделяне на добри практики, за търсене на решения на общите предизвикателства пред европейските планински райони. Още повече, че нашият град има какво да покаже пред европейските си приятели. Нашата култура, история, кухня и бит имат своето запазено място сред европейското семейство”, заяви кметът.

Курортът беше представен с атрактивни клипове, заснети с дрон, които разкриват Банско и околностите като район, в който годишните времена не са просто сезони, пише Труд. Самодейци пресъздадоха спецификата на фолклора в Банско чрез специално подготвена за събитието програма.

Подкрепи Economic.bg