Предприемач подари кола на свой служител, изминал пеша 32 км до работа

Историята на младежа развълнува цяла Америка

Предприемач подари кола на свой служител, изминал пеша 32 км до работа
10276 ~ 2 мин. четене
Собственик на американска компания подари  нова кола на свой служител, който вървял цяла нощ в разстояние на 32 км, за да се яви на сутринта на първия си работен ден във фирмата.

След като собствената му кола се счупила, Уолтър Кар решил да тръгне пеша за работа от Бирмингам, Алабама, до новата си работа в Пелъм, Алабама, разказва Би Би Си. Разстоянието е над 20 мили, или 32 км.

Той потеглил от дома си в полунощ. Местен полицай срещнал Кар по пътя към 4 ч. сутринта и, впечатлен, го завел да му купи закуска.

А после го закарал до дома на семейство Лейми, по чието преместване той трябвало да работи в първия си работен ден. Джени Лейми разказала историята му в социалните мрежи, и там тя добила огромна популярност, а младият мъж е залят с похвали за постъпката си.

Г-жа Лейми поканила Уолтър да си почине, защото бил пристигнал в дома й още към 6,30 сутринта, доста преди началото на работния ден, но младежът заявил, че е готов за работа и започнали да опаковат нещата за преместване.

Младежът споделил с Джени Лейми своята история. Израснал в Ню Орлийнс, Луизиана, но после семейството му се преместило в Хюстън, Тексас, след като домът им бил разрушен от урагана Катрина. В момента той учи здравни науки в колеж в Алабама.

Люк Марклин, собственикът на компанията за преместване Bellhops, където Кар започвал нова работа, отишъл специално от Тенеси до Пелъм, за да се срещне с този герой и му връчил ключовете от Ford Escape, произведен 2014 г.

Кар иска да стане час от военноморските сили на САЩ, а след това да завърши и психология.

Той благодари на работодателите си за това, че е получил назначението, защото дълго време търсел неуспешно работа.

Компанията сподели в социалните медии и видео от момента, в който младият мъж получава колата.
Подкрепи Economic.bg