„Прегръдката“ на Ода Жон пътува из България

Тя ще завърши одисеята си в градината на двореца „Врана“ през декември

„Прегръдката“ на Ода Жон пътува из България
2924 ~ 1 мин. четене
На 1 септември, обградена от приятели и почитатели, завладяващата скулптура на Ода Жон „Прегръдката“ започна своето пътешествие из България. Замислена от създателката си, българската художничка Ода Жон, като пътуващ проект, скулптурата се впуска в артистично приключение и среща с ценители на пет, специално подбрани от авторката и кураторът на проекта Христина Бобокова, места в България.

„Прегръдката“ ще завърши одисеята си в градината на двореца „Врана“ през декември, а по време на първата си среща с публика, на 1 септември, на една скала над морето, в курортното селище Варвара, Ода Жон и кураторът на пътуващата скулптура – Христина Бобокова споделиха, че „интимността на този проект е вдъхновен от синергията на изкуството и природата“. 

След няколко седмици престой над морската шир, скулптурата се отправя на дълго пътуване, което обхваща и прочутата „Вазова пътека“ в района на Своге. 

„Моето желание е тази скулптура, създадена с тази идея, с много обич и от цялата ми душа, да пътува из България. И там, където намери своето място да не е затворена, а да вижда небето. Да живее между земята и небето“, сподели на откриването Ода Жон.

Информация за пътуването и локациите на „Прегръдката“, може да откриете на официалния Инстаграм профил на скулптурата и на официалния сайт на проекта.
Подкрепи Economic.bg