Продължават проверките по храните около Великден
Здравни инспектори контролират качеството на продуктите за празника

Дежурни инспектори, работещи по специален график, проверяват качеството на храната, която се предлага по магазините в празничните дни. Проверките са започнали още от 30 март и ще продължат до 14 април. Под засилено наблюдение остават агнешкото месо, козунаците и яйцата – най-търсените продукти около Великден.
Здравните инспектори ще действат и по сигнали, подавани на електронната поща или на горещия телефон. Потребителите могат да се обръщат към контролните органи при възникнал проблем в търговските обекти, както и при забелязване на нередност относно търговията с хранителни стоки.
„Проверяваме както производители, така и търговската мрежа и заведенията за обществено хранене. Специално внимание се обръща на традиционните за празника храни”, заявиха от Агенцията по безопасност на храните.
До момента обаче няма констатирани нарушения. Добрата новина е, че агнешкото месо и яйцата са предимно от български производители. Експерти също препоръчват да заложим на българския продукт.