Продажбите на Tesla в Китай са намалели със 70%

Компанията понася удари заради търговското напрежение между Вашингтон и Пекин

Продажбите на Tesla в Китай са намалели със 70%
Продажбите на Тесла Inc. в Китай през октомври са намалели със 70% спрямо същия месец на миналата година, съобщава Reuters, позовавайки се на официалните данни от китайската автомобилна асоциация. Негативната тенденция само подчертава негативният ефект от търговската война между САЩ и Китай, посочва агенцията.

Според официалните данни през миналия месец Tesla е продала едва 211 електрически коли през миналия месец.

Новините идват само няколко дни, след като автомобилната компания заяви, че планира да намали цените си за китайския пазар. Това изглежда логична стъпка предвид продължаващото търговско напрежение между Пекин и Вашингтон.

Tesla също така планира да премести част от производството си в Китай, като по този начин ]e избегне взаимно наложените от двете държави мита. За тази цел компанията трябва да забърза строежа на своята гигафабрика в Шанхай, която е с планиран капацитет от 500 000 автомобила годишно.

Целта ни е да пренесем част от производството на Model 3 в Китай през 2019 г. и да увеличаваме постепенно нивото на локализация чрез местно снабдяване и производство, написа Tesla в доклада си към финансовия отчет за третото тримесечие. Колите, произвеждани в Китай, ще бъдат продавани в Китай, написа също така Tesla.
Коментари: 0