Протестни шествия бележат 1 май у нас

БСП с традиционния си митинг, а българските майки с протест под наслов „Код: черно“

Протестни шествия бележат 1 май у нас
652 ~ 1 мин. четене
Денят на труда (1 май) у нас е белязан от няколко протестни шествия. Политическа партия БСП излиза на традиционния си митинг, което е срещу "корупцията, мизерията и бедността“. Освен това български майки излизат пред Народното събрание в протест под надслов „Код: черно“

В Международния ден на труда БСП се събира пред Паметника на Незнайния войн в протестен митинг срещу властта. Цялото шествие ще премине по ул. „Раковски“, бул. „Дондуков“ до площад „Независимост“. В същото време от КНСБ също излизат на улицата, като организират информационни кампании за правата на гражданите, тържества и чествания в големите областни градове из страната.

След края на шествието на червените започва Празник на свободното слово и свободните медии пред Народния театър.

Българските майки също ще протестират на 1 май. Те искат от държавата повече грижи за децата. Освен това те настояват за детски надбавки за всяка майка, независимо от доходите й, подкрепа на децата с 1 родител, и поемане на разходите за лечение на децата в чужбина.

Българските майки символично ще запалят свещ – символ на погребването на бъдещето на България, тъй като смятат, че децата в страната са в неравностойно положение.


Коментари: 0