Протестни шествия засегнаха неделния трафик в страната

Общественото недоволство е провокирано от повишаващите се цени, ниския стандарт на живот и системата като цяло

Протестни шествия засегнаха неделния трафик в страната
Традиционно по-натовареният неделен трафик по пътищата, днес е допълнително утежнен от демонстративни автошествия. На различни места в страната хора излязоха, за да изразят недоволството от високите цени на горивата и „Гражданската отговорност”, като и да подкрепят идеята за смяна на системата и майките на деца с увреждания.

За опазването на реда са мобилизирани около 2000 полицаи. 

В София са организирани три различни мероприятия, които се очаква да блокират центъра на града.  

Недоволните в Пловдив минаха по седем ключови булеварда. Сред тях имаше и дошли от Стара Загора и Пазарджик. 

Десетки хора се събраха и в Благоевград, където има и над 50 полицаи. Заради интензивния трафик в посока София, минаващ в близост до града, жандармерия бе разположена до главен път Е-79. 

На полицията обаче ѝ се отвори работа в Хасково, където се стигна до разногласия между протестиращи. Първоначално шествието на недоволните граждани трябваше да премине по предварително уговорен маршрут - от Хасково към Свиленград, по стария път Е-80. Част от протестиращите изявиха желание да тръгнат по магистрала „Марица“, но бяха пренасочени и върнати по съгласувания маршрут, пише агенция „Фокус”.

Леки и товарни автомобили се събраха и на паркинга на Дамарски мост в Сливен за участие в протестното шествие срещу социалната несправедливост. 

След протеста в Сливен всеки, който има желание, може да се присъедини и към протестиращите от Ямбол на международен път I-7 в посока ГКПП „Лесово". Там се очаква да пристигнат и протестиращи от Бургас. 

Във Видин се очаква на протестно автошествие да се съберат хора в 15 часа. Протестът е с искане за цялостна. Автошествието ще премине през централната част на града и ще спре на паркинга пред ТЕЦ – Видин. 

За по-висок стандарт на живот, европейски заплати, с които да се плащат европейските по размер данъци, и промяна на системата настояват и в Шумен. Там полицейски патрули има в района на кръговото кръстовище на 7-ми км, на изхода на града край 5 км, охраняват се и други участъци от пътната мрежа.

В Русе протестиращите се обявиха срещу системното замърсяване на въздуха, повишаването на данъците, „Гражданска отговорност” и храната. Хората там се заканиха, че ако не бъдат чути, идната неделя ще блокират пътя Русе-София. 

Автомобилното шествие в Силистра е под надслов „За едно по-добро бъдеще за България”. Там гражданите изразиха мнение, че у политиците липсва воля за решаването на проблемите обществото. Основните такива са престъпността, бедността и демографския срив, предава БНТ. 

Недоволни имаше и на други места в страната, в това число в Разлог и Банско, Петрич и Сандански. 

Коментари: 0