Facebook иска да знае с кого живеете и как

Компанията е патентовала технология, с която да анализира дори това

Facebook иска да знае с кого живеете и как

Снимка: Pexels

Facebook, изглежда, знае всичко за своите потребители. Патент, подаден през 2017 г. обаче, подсказва амбицията на социалната мрежа да започне да анализира данните още по-задълбочено. От документа става ясно, че компанията е разработила технология, чрез която да проследява кой с кого и как живее.  

Софтуерът ще позволи на Facebook да анализира членовете на едно домакинство. Това ще става на базата на качената от тях информация в платформата, включително и в Instagram. Технологията ще може да анализира данните от минали публикации, актуализации на състоянието, приятелства, историята на съобщенията, отбелязвания на различни локации, история на сърфирането, взаимоотношения, снимки и пр., пише Fortune. 

Патентът може да изведе Facebook в още по-привилегирована позиция на рекламния пазар, забранявайки на всички останали да използват въпросната технология. Идеята е, че възможността да се определи с кого човек живее дава още повече възможности за профилиране на търговските предложения към потребителите. 

Засега компанията не е коментирала новината за патента. Трябва да се отбележи, че Facebook не рядко регистрира различни технологии, които после така и не използва. 

Коментари: 0