Протестиращи в Париж устроиха безплатен вход в Дисниленд

Сред стотиците задържани в събота има и един българин

Протестиращи в Париж устроиха безплатен вход в Дисниленд

Снимка: БТА

Втори ден продължават масовите протести във Франция срещу увеличаването на цените на горивата. Днес демонстрациите в Париж взеха любопитен завой и доведоха до организирането на безплатен достъп до увеселителния парк Дисниленд. 

Протестиращи организираха безплатно паркиране и блокираха седем от деветте входа на парка. През другите два пускаха безплатно посетителите,, спестявайки им плащането на 30 евро за паркиране, съобщава Figaro.

Във вчерашните протести, добили известност като „жълти жилетки”, се включиха около 280 000 души в цялата страна. По време на демонстрациите живота си загуби една жена, стотици други са ранени, а почти толкова са и задържаните от органите на реда.

В един от инцидентите в събота е бил замесен български шофьор на ТИР, твърди електронното издание L'Independant. Според изданието на пункт за тол такса на магистрала в Югозападна Франция, където протестиращите устроили блокада, шофьорът се изнервил и дал газ срещу двама полицейски служители. Няма пострадали, но двамата полицаи, които едва избегнали прегазването, били откарани в болница в състояние на шок. Шофьорът на камиона е задържан.

Коментари: 0