Путин поиска „модерно управление“ от своите министри

Руският президент призова правителството да е пример за конструктивно сътрудничество с гражданското общество

Путин поиска „модерно управление“ от своите министри
604 ~ 1 мин. четене
Руският президент Владимир Путин поиска от новото си правителство да работи за промени във всички области, предаде ТАСС, цитирайки държавния глава при срещата му с кабинета.

„Трябва да поемате инициативи, да използвате нестандартни подходи, да покажете модерен стил на управление“, каза Путин на премиера Дмитрий Медведев и министрите. „Тук трябва да е двигателят на промените във всички области и цялата страна трябва да усети темпото му“, подчерта президентът. Той призова правителството да е пример за конструктивно сътрудничество с гражданското общество.

„Задачите, които ви очакват, са не просто сложни, а крайно отговорни. Това са цели от принципно ново равнище, от постигането им зависи жизнеспособността на страната ни, енергията на развитието ѝ, бъдещето ѝ, без никакво преувеличение“, заяви Путин.

Владимир Путин, който беше преизбран на 18 март и встъпи в длъжност на 7 май, отново назначи Дмитрий Медведев за премиер, показвайки, че не предвижда промяна в управленската линия, отбелязва АФП. На 18 май Путин реши да остави на постовете им повечето основни министри като външния министър Сергей Лавров и министъра на отбраната Сергей Шойгу, утвърждавайки предложенията на Медведев.

Сред редките промени в кабинета са лишаването на Виталий Мутко от поста вицепремиер, отговарящ за спорта, заради допинг скандала с руски спортисти, и издигането на финансовия министър Антон Силуанов до първи вицепремиер.
Коментари: 0