Радев очаква ново правителство в началото на май

Президентът ще връчи следващата седмица мандата за съставяне на кабинет на първата политическа сила - ГЕРБ

Радев очаква ново правителство в началото на май
Другата седмица връчвам мандат за съставяне на правителство, надявам се в началото на май кабинетът да бъде факт. Това заяви президентът Румен Радев при влизането си в Народното събрание за тържественото заседание по откриването на 44-я парламент.

Очакваме сериозни резултати от този парламент. Надявам се мандатът му да продължи пълни 4 години, защото България има нужда от стабилност. Но това зависи от работата, която депутатите ще свършат, коментира още държавният глава.

Попитан дали ще настоява ли новият парламент да разгледа въвеждането на уседналост и промени в изборното законодателство, той отговори, че този парламент трябва да реши каква държава ще бъде България по гарантирането на нашата национална сигурност. „Дали ще бъдем държава, която ще бъде подвластна на чуждо влияние. Трябва да решим наистина, ще бъдем ли държава, която няма да допуска регистриране на етническа партия. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите религиозни общности, като не допуска тяхната капсулация. Ще бъдем ли държава, която ще се грижи за своите вероизповедания, независимо от религията, или ще бъдем държава която допуска финансирането им да се извършва отвън“, коментира още Румен Радев. 
Коментари: 0